Brug for support?

Brandsikker produktlancering på BYGGERI '14

Brandsikker produktlancering på BYGGERI '14

17-02-2014
Med fermacell Firepanel A1 og fermacell AESTUVER, som bl.a. kan opleves på BYGGERI '14-messen, bliver det endnu lettere og billigere at lave passiv brandsikring. Læs mere om de nye løsninger her.
Fermacell lancerer på BYGGERI '14 to nyudviklede pladeløsninger, der gør det endnu lettere og billigere at lave passiv brandsikring i byggeriet. Årsagen er, at pladerne monteres direkte på de relevante bygningsdele uden behov for forudgående underkonstruktion. Begge plader er testet og godkendt i henhold til de nyeste europæiske brandprøvningsstandarder.

Når Fermacell indtager BYGGERI '14-messen d. 25.-28. februar i Fredericia bliver det med to produktnyheder, der fremover vil lette arbejdet med passiv brandsikring betragteligt. Det drejer sig om fibergipspladen fermacell Firepanel A1 og den cementbaserede plade fermacell AESTUVER.


Enkel montage giver store tidsgevinster

- Det unikke ved de nyudviklede plader er, at de ikke kræver en forudgående underkonstruktion af stålskinner for at kunne blive monteret. Derimod monteres de direkte omkring de bygningsdele, som man ønsker at brandbeskytte. Montagen af Firepanel A1 er derfor enkel og tidsbesparende, forklarer Carsten Rønberg, der er markedsdirektør for Nordøsteuropa i Fermacell GmbH. Han fortsætter:

- Pladernes lette montage giver sammen med deres nemme bearbejdning en betragtelig tidsgevinst for tømreren, og dermed gør pladerne det billigere at lave passiv brandsikring fremover. Pladerne udmærker sig samtidig ved at have en høj brudstyrke, og de er selvfølgelig testet og godkendt i henhold til de nyeste europæiske brandprøvningsstandarder.


Passiv brandsikring både inde og ude

Fibergipspladen fermacell Firepanel A1 er bl.a. udviklet til indvendig afdækning af stålsøjler og -bjælker og forhindrer på den måde effektivt, at stålet deformeres eller svigter i tilfælde af brand. I ét lag afdækker fermacell Firepanel A1 mod brand i ca. 30 min., mens to lag giver afdækning i ca. 60 min. Pladerne har desuden en særlig fibersammensætning, der øger deres styrke i forhold til Fermacells standardfibergipsplader.

Den cementbundne plade AESTUVER har samme anvendelsesmuligheder som fermacell Firepanel A1, men er derudover også velegnet til udendørs brug. fermacell AESTUVER kan f.eks. bruges på stålsøjler, kabelkanaler, skaktvægge og i tunneller, og den kan – afhængigt af tykkelsen, der varierer fra 10 til 60 mm – opfylde de fleste brandkrav i bare en enkelt ét-lagskonstruktion.


Vigtigt at møde kunderne i øjenhøjde

Carsten Rønberg ser frem til at præsentere de to nye pladeløsninger til passiv brandsikring på BYGGERI '14, da det er en væsentlig del af Fermacells virke at være helt tæt på kunderne. Kun på den måde kan virksomheden, der primært producerer fibergipsprodukter og er en del af den tyske Xella-koncern, fortsætte med at udvikle løsninger, som hjælper kunderne i hverdagen.

- Vi prioriterer den daglige kundekontakt utrolig højt, og byggevaremessen er endnu en god anledning til at komme ud og møde kunderne i øjenhøjde, afslutter han.
×