Brug for support?

fermacell greenline var et hit

fermacell greenline var et hit

18-12-2014
Greenline, Fermacell Scandinavias nye fibergipsplade, blev modtaget med stor interesse på årets Building Green messe. De mange deltagere som besøgte standen fik her en smagsprøve på den nyeste udvikling inden for fibergips, som ikke bare er fremstillet af genbrugsmaterialer, men også indkapsler og absorberer skadelige luftarter fra andre materialer.

Årets Building Green messe, der løb af stablen d. 29.-30. oktober, var større end nogensinde før. Ikke bare fordi antallet af besøgende var større end tidligere, men arrangementer og produkter var også i højere grad end tidligere fyldt med inspiration og nytænkning.

Et af disse produkter var Fermacell Scandinavias verdensnyhed, Fibergipspladen greenline. Den nye fibergipsplade er særligt designet til at absorbere og indkapsle skadelige luftarter, som en lang række af byggematerialer, men også f.eks. inventar og papirprintere afgiver inden døre. Den egenskab skabte stor interesse blandt messens besøgende:

- Et vigtigt element i fermacell greenline-fibergipspladen er, at den ikke bare i sig selv er miljøvenlig, men at den også har en effekt på andre materialer, som bruges i byggeriet, herunder ikke mindst i kontor- og boligmiljøer. Det var noget, der blev lagt mærke til blandt de besøgende på messen, fortæller bygningskonstruktør hos Fermacell Scandinavia, Søren Dyhm.

- Dermed er det ikke bare det faktum, at fermacell greenline i sig selv er 99% genbrugsmateriale, men også at den hjælper hen imod et af de vigtigste mål inden for byggeriet, som også mange af de rådgivere, arkitekter og bygherrer vi mødte på messen stiler imod; Visionen om nul-emissionsbyggeri, supplerer Søren Dyhms kollega Peder Hauch, der sammen med Søren Dyhm stod for præsentationen af den nye fibergipsplade på Building Green.

Toppen af innovation i branchen
fermacell
greenline forener fibergipspladernes byggetekniske fordele med absorberende egenskaber og en certificeret bæredygtig profil. Den er dermed et godt bud på fremtidens 'venlige' byggematerialer, som bidrager aktivt til at reducere miljøbelastninger og hæve livskvaliteten for brugerne.

- Det såkaldte 'Sick Building Syndrome', hvor emissionerne i en bygning gør folk dårlige, er et problem som optager mange i byggeriet. Problemet er størst i nybyggerier lige efter færdiggørelsen, men emissioner fra f.eks. maling kan fortsætte i mange år frem. Det er her, fermacell greenline gør forskellen, forklarer Søren Dyhm.

Hjælper på andre materialer
Mange virksomheder har i dag indtænkt en bæredygtig tankegang i deres produktion og selve produkt. fermacell greenline tager skridtet videre og hjælper faktisk til at gøre andre produkter mere miljøvenlige. Det betyder, at bygherrer, som bruger fermacell greenline, får en vedvarende positiv effekt:

- Greenline-fibergipspladerne forbliver aktive i årevis, viser et omfattende studie fra det uvildige Eco-Institute i Köln. Dermed bidrager greenline til varige forbedringer i bygningens luftkvalitet. Det er en rigtig god nyhed for bl.a. de tusindvis af allergikere, som hver dag kæmper med dårligt indeklima i alt fra kontorer og undervisningslokaler til private hjem, understreger Søren Dyhm.

×