Brug for support?

Grøn guldvinder klædt på til klimavenlig detailhandel

Grøn guldvinder klædt på til klimavenlig detailhandel

12-03-2021
Ny Netto i Horsens er certificeret med DGNB Guld og fra inderst til yderst opført med grønne løsninger. Tag bare træfacadernes præfabrikerede elementer: Her bidrager Hardie™ Windbreaker vindspærreplader i fibercement sammen med fermacell® fibergips til robuste, stærke og brandsikre konstruktioner, som minimerer CO2- og miljøaftryk. 
​Der er ikke sparet på grønne løsninger i Nettos nye butik i Bygholm Bakker i Horsens. Her har man netop slået dørene op til den første af en række nye butikker, der opføres som træbyggerier og certificeres med DGNB Guld. Endnu to butikker er under opførelse i Esbjerg og Odense og ventes at åbne i løbet af 2021.

– Allerede nu, hvor de første kunder kan fylde indkøbskurven i Den Grønne Netto ved Bygholm Bakker, er vi gået i gang med de næste butikker. Vi er bevidste om vores særlige ansvar for både klimaet og samfundet omkring os, og vi tror på, at vores nye butikker kan gøre en positiv forskel. Derfor er vi stolte over at have åbnet den første butik af sin slags, og vi glæder os til at åbne de næste i Odense og Esbjerg, siger Michael Løve, der er direktør i Netto.

Læs også om fællesbyggede boliger i Køge Kyst
 

Store energigevinster uden kvalitetskompromiser

En guldcertificering i DGNB-systemet er ikke noget, som kommer af sig selv, og de nye butikker opføres derfor med fokus på bæredygtige løsninger, der minimerer CO2- og miljøaftryk og samtidig kan holde i det lange løb.

Facaderne består fx af let adskillelige trækonstruktioner, der er skabt til genbrug. Her har Roust Træ præfabrikeret elementerne på fabrik, og der er brugt både Hardie™ Windbreaker vindspærreplader i fibercement og fermacell® 12,5 mm fibergipsplader for at opnå stærke, hårdføre og brandsikre konstruktioner.    

- Præfabrikation skaber en effektiv proces, hvor arbejdet på selve byggepladsen reduceres kraftigt, og risikoen for fejl og mangler er minimal. Elementerne leveres og samles næsten ligesom byggeklodser på stedet, så for at undgå forsinkelser, er det vigtigt, at de enkelte dele er tilstrækkeligt robuste, forklarer Christian Rosensten, der er Area Sales Manager for James Hardie Denmark i Midt-, Sønderjylland og Fyn.

Læs mere om DGNB-certificeringer her


 
×