Brug for support?

Ny fibergipsplade letter springet til nul-emissionsbyggeri

Ny fibergipsplade letter springet til nul-emissionsbyggeri

17-10-2014
Fermacell medbringer på årets Building Green d. 29.-30. oktober en verdensnyhed, som fremover gør det enklere at indfri kravene til nul-emissionsbyggeri: Fibergipspladen Greenline absorberer og indkapsler nemlig de skadelige luftarter, som en lang række byggematerialer afgiver inden døre – og er desuden fremstillet af 99 pct. genbrugsmaterialer.

Overalt fra bygningers indre overflader afgives der hver eneste dag en række skadelige luftarter. I for høje koncentrationer kan disse såkaldte aldehyder som f.eks. formaldehyd og ketoner forårsage alt fra ubehag og kvalme til astma og allergier samt i visse tilfælde kræft.

Derfor er der i byggeriet stort fokus på at nedbringe byggematerialers emissioner inden døre, og med Fermacells nye produktlancering, fibergipspladen Greenline, er det nu blevet langt enklere at nå målet om egentlige nul-emissionsbyggerier. Pladen kan bl.a. opleves på årets Building Green d. 29.-30. oktober.

Neutraliserer skadelige luftarter
- Greenline indkapsler og absorberer de aldehyder, som f.eks. afgives fra maling, møbler, vægbeklædninger og lamineringer inden døre. Den er coatet med keratin fra fåreuld, hvilket sikrer, at den effektivt binder og dermed neutraliserer de skadelige luftarter inden døre, så indeklimaet forbedres markant, forklarer teknisk chef Claus Møller Oxild fra Fermacell og fortsætter:

- Problemet med skadelige luftarter er størst i nybyggerier lige efter færdiggørelsen, men emissioner fra f.eks. maling kan fortsætte i mange år frem. Derudover er nutidens stadigt tættere byggeri samt den stigende brug af aircondition med til at forstærke problemet, idet aldehyderne lettere ophobes inden døre. Resultatet kendes bl.a. som det såkaldte 'Sick Building Syndrome', der forårsager hovedpine, kvalme og træthed.

Certificeret bæredygtig og effektiv i årevis
Greenline, der er fremstillet af 99 pct. genbrugsmaterialer og er blevet certificeret fra det anerkendte Rosenheim Institute of Construction Biology and Ecology, anvendes til opklæbning på gulve, vægge og lofter. Her sørger fibergipspladerne efterfølgende for at binde skadelige stoffer i sin molekylære struktur, så de ikke opløses i luften og forringer indeklimaet.

- Et omfattende studie fra det uvildige Eco-Institute i Köln dokumenterer, at Greenline-fibergipspladerne forbliver aktive i årevis og dermed bidrager til varige forbedringer i bygningens luftkvalitet. Det er en rigtig god nyhed for bl.a. de tusindvis af allergikere, som hver dag kæmper med dårligt indeklima i alt fra kontorer og undervisningslokaler til private hjem, understreger Claus Møller Oxild.

Fremtidens 'venlige' byggemateriale
Derudover har Greenline de samme akustiske, brandsikrings- og styrkemæssige egenskaber, som kendetegner Fermacells øvrige fibergipsprodukter, ligesom pladerne er ligeså lette at montere. Greenline-fibergipspladerne er således i et enkelt lag f.eks. i stand til at modstå brand i 60 minutter og lydsiolere op til 48 dB, og pladerne kan samtidig holde til ophængning af op til 30 kg i en enkelt skrue.

- Greenline forener fibergipspladernes overlegne byggetekniske egenskaber i forhold til standardgipsplader med absorberende egenskaber og en certificeret bæredygtig profil. Den udgør således et bud på fremtidens 'venlige' byggematerialer, som aktivt bidrager til at reducere miljøbelastninger og hæve livskvaliteten for brugerne, pointerer Claus Møller Oxild til slut.

For yderligere information, kontakt:
Claus Møller Oxild | Teknisk Chef, Fermacell Scandinavia |
+45
40 26 90 09 | claus.moeller@xella.com

For yderligere billedmateriale og koordinering af interviews, kontakt:
Anja Pedersen | PR- og kommunikationsrådgiver, Marketing Bureauet |
+45 31 31 48 52 |
anja@marketingbureauet.com

×