Brug for support?

En stærk partner til enhvert byggeprojekt

Uanset hvilke udvendige facader det drejer sig om så har James Hardie en god løsning. Skal facaderne være ventilerede, uventilerede, lette at vedligeholde og bevare deres smukke overflade i mange år frem så kan James Hardie tilbyde den optimale løsning til enhvert projekt. Oplev det komplette produktsortiment fra James Hardie Group og find den perfekte løsning til dit projekt.

fermacell® Powerpanel HD - Løsningen til udvendige vægge

fermacell Powerpanel HD plader er cementbundne, glasfiberforstærkede sandwichplader med lette tilslag. Powerpanel HD kan anvendes direkte som udvendige facadeplader til overfladebehandling med fermacell Letmørtel HD pudssystem.
Pladerne er cementgrå, og kanterne viser tydeligt sandwichstrukturen med det mørkegrå, lette tilslag i mellemlaget. Overfladen på den synlige side er glat, mens bagsiden er let bølget eller slebet.
Egenskaber

Statisk skivevirkning
fermacell Powerpanel HD er statisk medvirkende ved ydervægskonstruktioner i træbyggeri som afstivende beklædning. Powerpanel HD pladerne monteres direkte på den bærende trækonstruktion, og fastholder væggen mod sideværts deformation. Skivevirkningen i fermacell Powerpanel HD er gennemtestet, og der foreligger nøjagtige værdier for maksimal vandret påvirkning af vægfelterne.

Vejrligsbeskyttelse
Den pudsede overflade giver en meget vejrbestandig og næsten vedligeholdelsesfri overflade med et arkitektonisk meget stilrent udtryk. Desuden er pladerne vandafvisende i sig selv, så væggene ikke bliver opfugtede mens byggeriet står på. Dette minimerer risikoen for, at der senere opstår problemer med skimmelsvampe.

Hurtig montage
På grund af den simple konstruktion uden ventileret hulrum med vindplade, afstandslister mv, reduceres montagearbejdet væsentligt. Desuden kan powerpanel HD pladerne, ligesom alle andre plader fra fermacell, monteres med klammer med en trykluftdrevet klammepistol. Dette går langt hurtigere end at skrue pladerne op. fermacell Powerpanel HD egner sig desuden godt som facadeplade i præfabrikeret byggeri.

Robust og slagfast facade
Med granulat af ekspanderet ler og genbrugsglasskum som tilslag opnås en montagevenlig lav vægt. Trods den for en cementbaseret plade lave vægt har fermacell Powerpanel HD en stor tryk- og bøjningsstyrke. Det skyldes at pladerne er armerede med alkaliresistente glasfibre. fermacell Powerpanel HD er i kraft af sin slagstyrke velegnet til facader i indgangspartier til skoler, på steder hvor der parkeres cykler, og lignende steder med større mekanisk belastning.


Diffusionsåben
For at modvirke kapillær fugtoptagelse forsynes fermacell Powerpanel HD under fremstillingen med et tyndt lag vandafvisende middel, som dog stadigvæk tillader, at vanddamp kan trænge igennem. Såvel plade som pudssystem er meget diffusionsåbent, og der opstår derfor ingen problemer med fugt, selv om det traditionelle ventilerede hulrum bag facadepladerne er undladt.

fermacell ® Powerpanel H2O - For yderligere facadeløsninger

Powerpanel H2O er en uorganisk cementbundet letbetonplade med sandwichstruktur og armering på begge sider under dæklagene i form af alkaliresistent glasfibervæv. Powerpanel H2O er ubrændbar og opfylder kravene til materialeklasse A1.

Powerpanel H2O sætter ny standard for lette skillevægge til vådrum med stor vandbelastning. Den har en lang række fordele ved brug i vådrum med brusebad i enfamiliehuse (lav belastningsklasse), etageboliger (normal belastningsklasse), omklædningsrum udenfor bruserum, eller i lokaler med stærk kemisk belastning (høj belastningsklasse).

Pladen er desuden velegnet i udendørs miljø - f.eks. som pudsbærende facadeplade og vindplade bag facadebeklædning af træ, udhæng eller lignende.
Egenskaber

Stabilitet
Vævsarmeringen på begge sider, og den cementbundne pladekerne, giver fermacell Powerpanel H2O en stor modstandsdygtighed overfor slag og en fremragende stabilitet.

Formater
Powerpanel H2O leveres i flere formater og kan ved over 500 m2 bestilles i specialmål. Underkonstruktion: Med en bredde på 1200 mm kan de normale underkonstruktionsafstande ved skillevægge, forskallinger og installationsvægge i let elementbyggeri anvendes uden problemer.

Hård plade – intet problem!
På trods af den hårde overflade kan Powerpanel H2O tilskæres præcist og med glatte kanter, med en almindelig rundsav med støvsuger og en normal savklinge. Montage med skruerne er mulig uden irriterende og tidskrævende forboring. På træ kan skruerne ligeledes anvendes, og med klammer går det rigtig hurtigt.

Brandbeskyttelse
Uover de gode egenskaber pladen har til brug i vådrum, er den også et glimrende valg til brandbeskyttelse. Som ikke bærende skillevæg kan der bygges vægge med en brandmodstandsevne på op til 120 minutter, og pladen tåler en vedvarende temperatur på 100 grader. Det gør desuden pladen velegnet til opsætning bag eksempelvis en brændeovn.

Ud over fermacell® produkter til ydervægge og ventilerede facader, tilbyder James Hardie også løsninger til permanent smuk facadebeklædning lavet af fibercement.

De velkendte Hardie® facadeprodukter i fibercement er særdeles robuste, holdbare og UV-resistente, og med deres lave vægt, nem installation, nem vedligeholdelse og miljøvenlighed er det et nemt valg.

Få mere at vide om Hardie® facadeprodukter


 
×