Brug for support?

Lette vægge med fermacell® fibergips

Producenter af præfabrikerede huse var de første til at anvende fibergips, men i dag er produktet almindelig kendt og anvendes nu både af professionelle håndværkere og private.

Igennem de seneste år har anvendelsen af især ét-lags løsninger vundet indpas i større projekter i Danmark og dette segment udgør nu den største andel af fibergipsens anvendelse. Fermacell-vægge er konkurrencedygtige på både lyd, brand og vådrum med kun ét lag på hver side. Desuden kan man pga pladens stivhed montere den på en underkonstruktionsafstand op til 600 mm ved 12,5 mm plade. I svært tilgængelige rum, hvor man ikke kan benytte løftegrej, klares dette let med handyplader i størrelsen 900 x 1 200 mm der monteres vandret.

En fibergipsplade består af:
  • Genbrugspapir
  • Vand
  • Gips(CaSO4+2H2O)
 

fermacell® fibergips fremstilles i en miljøbevidst og sund produktionscyklus. Produktionen udføres udelukkende på basis af naturlige materialer (genbrugspapir, gips og vand) og uden lim.
Til fremstilling af fibergipsplader anvendes, både naturgips fra forekomster i naturen og industrigips. Industrigips eller REA-gips er et restprodukt fra afsvovlning af røggasser i fx kulkraftværker. Man tilsætter kalksten (CaCO3), som binder sig til svovlet og bundfælles som gips. Gips er kendetegnet ved at have en høj trykstyrke. Papirfibrene lægger sig som en armering i alle retninger inde i gipsen og tilfører pladen yderligere styrke uden at tilsætte bindemidler. Samspillet mellem papir og gips giver derfor en særdeles stærk plade. Pladen er ensartet og homogen i hele tværsnittet, og det er ikke nødvendigt med papirforstærkninger på pladens overflader. Under fremstillingen raspes genbrugspapiret i småbidder til cellulosefibre, det tørre gipspulver tilsættes, hvorefter massen påføres produktionslinjens transportbånd samtidig med, at der tilsættes vand. Dernæst presses massen meget hårdt, så mindre lufthuller forsvinder, og overskydende vand løber fra og bliver genbrugt. Fibergipsen hærder nogle minutter, inden den bliver tørret i en varmeovn. Til sidst bliver fibergipsen tykkelsesslebet, behandlet med en støvbindende og vandafvisende grunder og skåret op i passende mål.

 

Fordele ved fermacell® fibergips

  • Slag- og skruefast
  • Kun ét lag (i stedet for to)
  • God lydisolering
  • Sikker brandbeskyttelse
  • Sundt indeklima

fermacell ® fibergips tilbyder et væld af fordele i forhold til konventionelle tørre byggesystemer. De letter arbejdet på byggepladsen og sikrer betydelige tids- og omkostningsbesparelser uden at gå på kompromis til kvalitet eller bærende kapacitet.

Vægge, lofter, gulve mm. – et vælg af muligheder
Mens konventionelle gipsplader kræver forskellige produktvarianter til forskellige applikationer, er fermacell® fibergips lige egnede til vægge, gulv- og loftkonstruktioner, og kan desuden anvendes som brandsikring og lydisolering.

Høj stabilitet
Den homogene sammensætning af fermacell® fibergips sikrer særlig høj stabilitet og modstand over for mekaniske belastninger. Fermacell® fibergips kan derfor både anvendes som bærende og stabiliserende vægge (inspektionsklasse og anvendelsesklasse 1 og 2 i henhold til DS/EN 1995-1-1) og er således en god erstatning for fx krydsfiner.


 

Lavere omkostninger
I modsætning til konventionelle gipsplader opfylder fermacell® fibergips allerede i ét lag de fleste krav om lydisolering, brandsikkerhed og statik. Det betyder lavere omkostninger på grund af lavere materialekrav og kortere montagetider.

Forenklet logistik – færre materialer ud til byggepladsen
Det faktum at fermacell fibergips, i modsætning til konventionelle gipsplader, kan opfylde krav om fx lyd og brand i kun ét lag har tilsvarende indflydelse på materialebehovet og letter derved logistikken. Det betyder mindre behov for transportkapacitet, on-site planlægning og reducerer miljøforureningen.


 

Fermacell Powerpanel H2O Wall

Fermacell Loft

Fermacell Wall 90x120

Fermacell Wall 250x120

×