Brug for support?

Lette vægge med fermacell® fibergips

Producenter af præfabrikerede huse var de første til at anvende fibergips, men i dag er produktet almindelig kendt og anvendes nu både af professionelle håndværkere og private.

Igennem de seneste år har anvendelsen af især ét-lags løsninger vundet indpas i større projekter i Danmark og dette segment udgør nu den største andel af fibergipsens anvendelse. Fermacell-vægge er konkurrencedygtige på både lyd, brand og vådrum med kun ét lag på hver side. Desuden kan man pga pladens stivhed montere den på en underkonstruktionsafstand op til 600 mm ved 12,5 mm plade. I svært tilgængelige rum, hvor man ikke kan benytte løftegrej, klares dette let med handyplader i størrelsen 900 x 1 200 mm der monteres vandret.

En fibergipsplade består af:
  • Genbrugspapir
  • Vand
  • Gips(CaSO4+2H2O)

Vægge, lofter, gulve mm. – et vælg af muligheder

Mens konventionelle gipsplader kræver forskellige produktvarianter til forskellige applikationer, er fermacell® fibergips lige egnede til vægge, gulv- og loftkonstruktioner, og kan desuden anvendes som brandsikring og lydisolering.


Høj stabilitet

Den homogene sammensætning af fermacell® fibergips sikrer særlig høj stabilitet og modstand over for mekaniske belastninger. Fermacell® fibergips kan derfor både anvendes som bærende og stabiliserende vægge (inspektionsklasse og anvendelsesklasse 1 og 2 i henhold til DS/EN 1995-1-1) og er således en god erstatning for fx krydsfiner.

fermacell ® fibergips tilbyder et væld af fordele i forhold til konventionelle tørre byggesystemer. De letter arbejdet på byggepladsen og sikrer betydelige tids- og omkostningsbesparelser uden at gå på kompromis til kvalitet eller bærende kapacitet.


Forenklet logistik – færre materialer ud til byggepladsen

Det faktum at fermacell fibergips, i modsætning til konventionelle gipsplader, kan opfylde krav om fx lyd og brand i kun ét lag har tilsvarende indflydelse på materialebehovet og letter derved logistikken. Det betyder mindre behov for transportkapacitet, on-site planlægning og reducerer miljøforureningen. 


 

Lavere omkostninger

I modsætning til konventionelle gipsplader opfylder fermacell® fibergips allerede i ét lag de fleste krav om lydisolering, brandsikkerhed og statik. Det betyder lavere omkostninger på grund af lavere materialekrav og kortere montagetider.


 

Fordele ved fermacell® fibergips

  • Slag- og skruefast
  • Kun ét lag (i stedet for to)
  • God lydisolering
  • Sikker brandbeskyttelse
  • Sundt indeklima

Fermacell Powerpanel H2O Wall

Fermacell Loft

Fermacell Wall 90x120

Fermacell Wall 250x120

Fibergips med retkant

Skrue- og slagfast fibergipsplade. Til indendørs brug, til vådrum og som vindgips.
Find out more

Fibergips med spartelkant

Fibergipsplader med spartelkant samles uden klæbefuge og spartelkantsamlinger udspartles efterfølgende med fermacell fuge- eller SK Spartel ilagt papirarmeringsbånd. Når plader fastgøres på en skillevæg højere end den givne pladestørrelse, skal krydsende samlinger undgås. Husk altid at følge gældende montagevejledning.
Find out more

fermacell® Firepanel A1

Skrue- og slagfast fibergips brandbeskyttelsesplade. Giver en ekstraordinær brandbeskyttelse. Velegnet til skillevægge og stålkonstruktioner. fermacell® Firepanel A1 er som den almindelige fibergips fremstillet af gips og papirfibre. De forbedrede brandegen-skaber for Firepanel A1 pladen er opnået ved at udskifte en del af papirfibrene med stenuldsfibre.
Find out more
×