Brug for support?

25.000 kvm fibergips til prisvindende LEGO House

25.000 kvm fibergips til prisvindende LEGO House

13-12-2017
LEGO House er netop blevet kåret som Årets Byggeri. Og det med god grund: Det nye oplevelseshus er arkitektonisk enestående og så er det solidt gennemført med gedigne kvalitetsmaterialer som fibergipsvægge fra fermacell. fermacell har leveret materialer til Ejner Olesen, som har været udførende på byggeriet.

21 kæmpemæssige klodser med tage i mange forskellige farver ligger spredt ud over 12.000 kvadratmeter i børnenes hovedstad, Billund. Der er ingen tvivl om, at det nye oplevelseshus LEGO House har leg og legoklodser som omdrejningspunkt.


Den verdenskendte legetøjsproducent LEGO står bag det banebrydende projekt, som arkitekterne BIG har tegnet - og byggeriet kan nu pryde sig med titlen Årets Byggeri. 


De høje ambitioner bag byggeriet efterlader da heller ikke noget til tilfældighederne: Udover den opsigtsvækkende arkitektur er byggeriet præget af kvalitet i detaljen og solide materialer af høj kvalitet.

 

Fibergips mod fugt

Det gælder også i valget af materialer til vægge: Fibergips danner baggrund for samtlige 25.000 kvadratmeter vægge i byggeriet. Fermacell har leveret fibergipsen til Ejner Olesen, som har været udførende på projektet. 


Fibergipsvægge er en robust og holdbar løsning, der er meget modstandsdygtig over for fugt. Det betyder blandt andet at byggeprocessen optimeres, fordi den udførende – i dette tilfælde håndværkervirksomheden Ejner Olesen - kan begynde at sætte vægge op, selv når byggeriet ikke er helt lukket endnu.


Det betyder også, at fibergipsvæggene er med til at skabe et sundt indeklima uden skimmelsvamp.


-Vi er glade for at levere robuste løsninger til et byggeri som LEGO House, og jeg er ikke i tvivl om, at vi som materialeleverandør er med til at skabe et byggeri, der er modstandsdygtigt og robust. Både med hensyn til fugtpåvirkninger, men også ved at materialerne skaber solide rammer for et hus, hvor børnene frit kan tumle og lege, uden at væggene tager skade af det, siger Hans Kjøller fra fermacell.

 

Om LEGO House

LEGO House blev i december 2017 hædret med titlen Årets Byggeri 2017. Komitéen, som stod for uddelingen af prisen, er en selvstændig komité med deltagelse fra Dansk Byggeri, Dansk Industri & Magasinet Byggeri.


Læs mere om Årets Byggeri her

×