Brug for support?

348 kvadratmeter fibergips skaber praktikpladser til udsatte unge

348 kvadratmeter fibergips skaber praktikpladser til udsatte unge

27-11-2017
fermacell og tømrervirksomheden Hustømrerne A/S løfter sammen med to andre byggevirksomheder et fælles socialt ansvar. Ved at stille arbejdskraft til rådighed og donere byggematerialer skabes rum til praktikpladser til udsatte unge på værestedet Råt & Godt.

I en gammel DSB Remise i Ålborg holder Råt & Godt til. Det er et værksted og et værested for udsatte unge, som herfra hjælpes ud på arbejdsmarkedet. Nu har stedet fået 348 kvadratmeter fibergipsvæg, som deler det kæmpemæssige, industrielle rum op, og det skaber nye muligheder for de unge; visionen er at skabe en indendørs iværksætterby med praktikpladser på stedet.

 

Fermacell, Hustømrerne, Paroc og Bygma går sammen

Det er fire virksomheder, der er gået sammen for at skabe et rum i rummet og dermed støtte projektet: fermacell har leveret fibergips til den 29 meter lange og 6 meter høje væg. Paroc leverer isolering til væggen, mens Bygma i Hjørring leverer stålet til væggen. Endelig står Hustømrerne A/S for at sætte væggen op på værestedet med de donerede byggematerialer.
 

”Vi er glade for at være med til at støtte det gode formål i samarbejde med de andre virksomheder. I det store hele er det jo en relativt lille indsats fra os som virksomheder, men det skaber stor værdi for Råt & Godt. De får en solid væg og et rum, der kan modstå slid, slag og stød og vi er omvendt med til at skabe praktikpladser for unge, der har brug for det,” siger Jesper Hove fra fermacell med henvisning til fibergipsvægge, der er slagfaste og mere robust end almindelige gipsvægge.

 

En indendørs iværksætterby

Det nye rum, der skabes med væggen, skal bruges til praktikpladser på stedet. Inspireret af de populære street food-markeder, skabes en indendørs iværksætterby kaldet Urban City. Her kan lokale, kreative erhverv, som for eksempel en kunstmaler, en negletekniker eller webvirksomhed leje sig ind i en truck eller campingvogn og derfra tilbyde praktikpladser til de unge fra Råt & Godt.
 

At være med til at skabe praktikpladser til unge mennesker giver god mening for bygge-virksomhederne: 


”At støtte Råt og Godt giver os en super spændende sponsor-konstellation, hvor vi bringer vores tømrerarbejde i spil, i en virksomhed der netop også arbejder med træ, frem for bare at donere en pose penge. Det ligger i vores profil, at vi støtter mennesker på kanten, og meget gerne lokalt, hvor vi selv kan se effekten af vores bidrag,” lyder det fra Morten Mouritsen fra Hustømrerne, som i forvejen har et godt samarbejde med værestedet, blandt andet om lærlinge og praktikpladser. 

 

Sætter stor pris på opbakning

Det har kun taget cirka en uge, siden 12 tømrerne fra Hustømrerne begyndte at bygge skelettet op, til at væggen nu står næsten klar på den gamle remise. Hos Råt & Godt er man selvsagt glade for den opbakning de fire virksomheder giver til stedet. Christian Helweg er ildsjælen bag projektet, og sætter pris på bidraget i form af byggematerialer og arbejdskraft:


”Udover at vi er et sted, hvor de unge kan få en hverdag og blive hjulpet til en praktikplads, er det også et kulturelt samlingssted. Min vision er, at lokale virksomheder og borgere involverer sig i stedet og er med til at bære det frem, så derfor sætter vi ekstra stor pris på, at de her virksomheder er med til at realisere vores planer,” siger Christian Helweg om projektet, og tilføjer, at det ville have været for stor en udgift for værestedet selv at afholde byggeriet af den store væg: 


”Det er en kæmpe hjælp, at vi nu har fået rammerne, så vi kan gå i gang med at skabe praktikpladserne, de unge har brug for – lige her i vores egen baghave,” siger han.
 

 

×