Brug for support?

Byggematerialer, der optimerer tidsplanen

Byggematerialer, der optimerer tidsplanen

27-09-2017
Når tømrer Morten Lerche udfører tømrerarbejde og rådgiver sine kunder, er der altid fokus på kvalitetsløsninger. Det vil sige robuste løsninger, der holder i mange år, og løsninger, der gør selve byggeprocessen bedre og mere effektiv.

 

Morten Lerche er en del af tømrerfirmaet P. Lerche i Aarhus, hvor han sammen med sine kolleger udfører kvalitetstømrerarbejde og hjælper kunder med at indrette og designe rum, som fx restauranter og køkkener. De styrer også byggeprocesserne for deres kunder, så tidsplanerne bliver overholdt.

 

Skruefaste og robuste løsninger

For tiden er det især for restaurationsbranchen i Aarhus, Morten bruger sin faglighed. Her rådgiver han kunderne om indretning og valg af byggematerialer og med at udføre byggeprojekterne. Dertil har Morten erfaring med at renovere skoler, ældrecentre og institutioner og udfører også opgaver i private hjem.

 

Fælles for både restaurationsbranchen og institutioner er, at interiør her bliver udsat for mere slid og slag end for eksempel i et normalt hjem. Det stiller høje krav til valg af rette byggematerialer.

 

Morten går ikke på kompromis med kvalitet og materialevalg. Når han fx skal stå i spidsen for at få en restaurant gjort klar til åbning og styre byggeprojektet sikkert igennem processen, vælger han det, han ved holder bedst. Og han vælger de løsninger, der gør, at han bedst kan styre byggeprocessen i mål til aftalt tid.

 

”Ofte arbejder vi under stramme deadlines, og her er det vigtigt, at vi vælger nogle løsninger, hvor vi kan arbejde så effektivt som muligt,” siger Morten Lerche og fortsætter:

 

”Vi indhenter for eksempel rigtig meget på tidsplanen, når vi kan bruge fibergipslader frem for de tynde papvægge i gips, hvor man skal bruge flere lag og efterfølgende bruge rawl plugs og være forsigtig, når man hænger noget op på væggen,” siger Morten med henvisning til, at fermacells fibergipsvægge er skruefaste og robuste, så man kan skrue direkte op på væggen.

 

Sparede arbejdsgange

Dog har Morten oplevet, at det kræver lidt tilvænning for dem, han arbejder sammen med, at bruge fibergipsvægge i stedet for ”tynde kartonvægge”, som Morten kalder dem.

 

”Maleren sparer faktisk en arbejdsgang, fordi fibergipsvæggene ikke er forbundet med så meget detaljeret spartelarbejde, som de er vant til fra gipskarton. De fleste malere synes jo, det er et plus – og når først de har vænnet sig til det, foretrækker de fleste at arbejde på fermacell-vægge fremover,” lyder det fra Morten.

 

Optimerer med to arbejdsdage

Morten tænker også i at rådgive kunderne i materialevalg og i at vælge en rigtig, robust væg fra fermacell, for kunderne vinder på den lange bane ved at have en rigtig væg. Det sker også, at Morten anbefaler noget andet, end det, der ellers er foreskrevet i udbuddet, når en institution eller skole skal renoveres.

 

”Dem, der har skrevet udbuddet, ved måske ikke bedre, så jeg anbefaler ofte fibergips. Dels får de mere robuste og solide vægge, dels kan vi nemmere nå i mål med projektet, som typisk skal udføres hurtigt hen over en sommer, mens børnene er på sommerferie for eksempel,” lyder det fra Morten. Han anslår, at på et gennemsnitligt projekt optimerer han så meget med fermacell-vægge, at han måske vinder op mod 18 timer, eller det, der svarer til et par arbejdsdage for maleren, der afslutter projektet.

 

Også hos private udfører Morten traditionelt tømrerarbejde som fx køkkener eller renoveringer.

 

”Her er fermacell en klar fordel, når vi for eksempel arbejder i et køkken i en lille lejlighed,” slutter han med henvisning til fermacells fibergipsplader, der fås 90 x 120, som gør dem nemmere at manøvrere rundt på sparsom plads.

 

 

Billede:

Morten Lerche bruger fermacell på den italienske restaurant Basso, som snart åbner i Skolegade i Aarhus.

×