Brug for support?

Facadeplader baner vej for kreativt galleri

Facadeplader baner vej for kreativt galleri

03-07-2019

Aalborg gamle togremise er blevet forvandlet til et kreativt og socialt galleri. Uden beregning har vi leveret 20 kæmpe lærreder i form af vejrbestandige, cementbaserede facadeplader, som er sat op med et klart formål: at give byens mange street art- og graffiti-kunstnere et bæredygtigt byrum, hvor de kan udfolde deres kunst – på helt lovlig vis.


I Aalborgs gamle, bevaringsværdige togremise fra 1901 finder man nu den nye kreative og sociale iværksætterby Urban City. Byen er indrettet som en 1.000 kvm stor indendørs campingplads med natur-streetart, skyer i loftet, tagterrasser, inspirerende mødelokaler og hyggekroge. Visionen er at danne et socialt, kreativt og bæredygtigt oplevelsesmiljø, hvor virksomheder kan leje sig ind på kontorer i form af upcyclede campingvogne.
Nu har stifter af Urban City, Christian Helweg, valgt at udvide iværksætterbyen med et stort udendørs galleri med navnet Urban Painters. Opsætning af 20 store fermacell-lærreder i op til 6 x 2,5 meter skal give byens mange street art- og graffitimalere mulighed udfolde deres kunstneriske evner.


Byrum med plads til kunst
Christian Helwegs mål med Urban Painters er at skabe et byrum, hvor street art-kunsten kan udøves frit og på helt lovlig vis:
- Indtil nu har de unge været nødt til at skrive til fire-fem offentlige afdelinger for blot at komme i betragtning til at få tilladelse til at male på en væg i byen. Det er slut nu, for i Urban Painters-galleriet får kunstnerne frit spil til at male på de kæmpe lærreder helt lovligt og hele døgnet rundt.
Lærrederne skal hænge på væggene af den gamle togremise. Det eneste krav er, at et færdigmalet lærred skal have lov til at stå uberørt i en måned, så kunstnernes motiver ikke overmales med det samme.
Christian Helweg understreger, at lærrederne er nøje udvalgt på baggrund af deres robuste sammensætning, der muliggør, at kunstnerne kan arbejde helt frit på de forskellige overflader:
- I samarbejde med Hustømrerne har vi opsat lærreder, som James Hardie Denmark har leveret uden beregning. Deres cementbaserede Powerpanel H2O-facadeplader er meget modstandsdygtige og resistente over for regn og fugt. Det har været vigtigt for det her galleri, der foregår udendørs og hele året rundt.


Lærreder med den rette robusthed 
Jens Engbo Norddal, som er vores markedsdirektør, er glad for at have fået muligheden for at bidrage til Aalborgs nye, sociale galleri. Kongstanken om at skabe et iværksættermiljø, der sikrer et stærkt fundament og bæredygtige rammer om de unges vilde idéer, appellerer nemlig i høj grad til de værdier, som James Hardie Denmark drives af:
- Da vi blev spurgt, om vi ville levere pladerne til projektet, takkede vi uden tøven ja. Vi støtter med glæde den gode sag, der tilgodeser de unge og nærmiljøet i byen. Samtidig ved vi, at vores facadeplader matcher kravet om, at lærrederne skal være robuste og klare al slags vind og vejr.


Jens Norddal uddyber:
- Powerpanel H2O er cementbaserede, fiberarmerede facadeplader. Under produktionen bliver de støbt i kassetter ligesom ved fremstilling af betonelementer. Det giver slagfaste og robuste facadeplader, der ikke optager fugt og mug. Netop de egenskaber er alle ideelle til graffitivæggene, der skal kunne tåle lidt af hvert, runder Jens Norddal af.

×