Brug for support?

James Hardie gør det nemmere for kunderne at bidrage til øget genanvendelse af fermacell® fibergips

James Hardie gør det nemmere for kunderne at bidrage til øget genanvendelse af fermacell® fibergips

04-02-2022

Endnu en praktisk barriere er nu blevet fjernet for håndværkere, der ønsker at bidrage til byggeriets grønne omstilling via indsamling af materialeaffald til genanvendelse. Fibergipsproducenten James Hardie, der producerer fermacell® fibergips, har udviklet et Big Bag-system til at håndtere og genanvende resterne af fermacell® fibergips fra byggepladserne.

Resterne genanvendes i produktionen til ny fermacell® fibergips. 
 

- Vi ønsker at være en aktiv medspiller i den grønne omstilling og prøver at gøre det nemmere for vores kunder at gøre noget, der har reel værdi. Det handler i høj grad om at gøre det overskueligt og tydeligt, hvad de grønne muligheder er, for det kan være svært at komme i gang med, siger Claus Møller, der er teknisk chef hos fermacell.
 

fermacell® fibergips udmærker sig ved minimal miljøbelastning. Dette er dokumenteret i vores EPD. Se endvidere  www.materialepyramiden.dk.

Fibergipsen er et sammensat materiale produceret udelukkende på basis af de naturlige materialer genbrugspapir, gips og vand og uden brug af lim.
 

- Når vi genanvender fibergipsafskær opstår et lukket kredsløb og dette bidrager til byggerier med mindst mulig miljøbelastning. Vi kan tilsætte ca. 10 pct. fermacell® fibergipsrester direkte til en ny produktion, såfremt der er tale om 100 pct. ren fermacell® fibergips. Dermed sparer vi råmaterialer og ressourcer i form af gips og genbrugspapir. Derfor vil vi rigtigt gerne have rent afskær retur til vores fabrikker, fortsætter Claus Møller.

 

For at gøre det så let som muligt for vore kunder, tilbyder vi dette simple og miljøvenlige system: 

  • Bestilling af Big-Bags hos fermacells kundeservice med angivelser af antal og leveringsadresse.
  • Rensorteret fermacell® fibergipsafskær fyldes i de leverede Big-Bags, som stilles på paller.
  • Rekvirering af afhentning via vores kundeservice med angivelse af antal (min. 20 stk), koder på lukkestrips (plomberinger), afhentningssted og tidspunkt for, hvornår de er klar.
  • Kontakt vores kundeservice for yderligere informationer.
 

Vær opmærksom på følgende:

  • Der kan udelukkende afhentes Big-Bags med rensorteret fermacell® fibergips.
  • Big-Bags som efterfølgende skal rensorteres vil blive efterfaktureret med en merpris på DKK 400,- pr. Big-Bag til dækning af merprisen for håndsortering.
  • Big-Bags til afhentning skal stå på Europaller (80x120cm) eller fermacell engangspaller (90x120cm).
  • Alle Big-Bags skal inden afhentning være lukket med lukkestrips(plombering) inkl. tilhørende kode.
  • Har du brug for en anden løsning end Big-Bags, kontakt da dit lokale affaldshåndteringsselskab eller kommune for en aftale om returnering af fermacell® fibergips til vores fabrikker.
 

 

×