Brug for support?

Fermacell giver Bakken det klassiske Korsbæk-udseende på rekordtid

Fermacell giver Bakken det klassiske Korsbæk-udseende på rekordtid

18-12-2014
Når Bakken åbner op for 2015 sæsonen i marts, bliver det med en hel ny bydel, bedre kendt i de danske stuer som Korsbæk fra Matador. Facaden har Nordisk Element Byg bygget op med Fermacells cementbaserede plade Powerpanel H2O, som er valgt for at kunne leve op til den korte deadline uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Når optoget af motorcykler i maj kører fra Nørrebro station til Bakken, er det en markering af foråret og åbningen af en ny sæson i verdens ældste forlystelsespark. Men når paraden af motorcykelentusiaster i år når endestationen vil de blive mødt af et anderledes, men alligevel for mange velkendt syn. Korsbæk, kendt fra den klassiske, danske tv-serie Matador, er i løbet af vinterhalvåret genopstået på Bakken.

Bakken lukkede i år den 31. august og åbner igen d. 26. marts 2015. Det har givet en helt særlig udfordring i projektet, da de på kun 7 regnfulde og kolde måneder skal opbygge en hel bydel med det traditionelle udseende fra 40'erne. Derfor har valget af materialer været vigtigt for at levere et færdigt resultat, som både er let og fleksibelt at arbejde med, men også er langtidsholdbart, uden at tage år at opbygge.

Det bedste produkt
Per Gajhede fra Nordisk Element Byg forklarer, hvorfor facaden bliver bygget op med fermacell Powerpanel H2O:
- Vi valgte Powerpanel H2O, fordi den kvalitet vi fik for prisen var den bedste på markedet. Vi brugte lang tid på at teste de forskellige muligheder og produkter, men fandt i sidste ende frem til, at det der virkede bedst, var Powerpanel H2O.

Facaderne bygges op med fermacell Powerpanel H2O, der dækkes af et lag puds, som herefter udformes og

pudses til det ligner de traditionelle, ældre facader, som man kender fra den oprindelige tv-serie.

Kort deadline

Bakken er åben fra forår til efterår, og derfor giver det kun en kort, regnfuld vinterperiode til at foretage ændringer til næste sæson. Det betyder, at tidsplanen i forhold til et almindeligt byggeri er meget stram.

- Vores største udfordring lå i leveringstiden. Fra kontrakten endelig var på plads i sommers til det skal stå færdigt i marts, er der ikke mange måneder. Derfor var det vigtigt, at vi fik et produkt som var flytbart og let at arbejde med, men som også var et godt, fleksibelt produkt, som skal fungere med de høje facader, fortæller Per Gajhede.

Overbevidste arkitekterne

For bedst at ramme det traditionelle Korsbæk-udseende havde de rådgivende arkitekter udvalgt særlige materialer til opbygningen af facaderne. Men hos Nordisk Element var man i stand til at overbevise arkitekterne om, at Powerpanel H2O var et bedre valg.

- Arkitekterne anbefalede i starten en anden plade, men i sidste ende overbevidste vi dem om, at vi ville opnå et bedre resultat med Powerpanel H2O. Vores tests viste, at pudsen hænger bedre fast på pladen, som samtidig også er fleksibel nok til at holde til vægten, når de 8 meter høje facader rejses op og materialerne giver sig. Det kunne ingen andre plader.

På den måde bliver det en helt ny, men meget traditionel oplevelse der møder gæsterne, når verdens ældste forlystelsespark slår dørene op til 2015-sæsonen.

×