Brug for support?

foto: Ursula Bach

Fibergips holder Skibet oven vande

27-09-2019

I Køge er det gamle havne- og industriområde under fuld forvandling til en attraktiv og levende bydel. Én af de vigtige spillere i denne proces er det nye boligbyggeri Skibet, som er ejet af PensionDanmark, tegnet af Vandkunsten og opføres af Enemærke & Petersen.

Skibet kommer til at bestå af 52 familieboliger og 28 såkaldte livsstilsboliger, når det står færdigt i foråret 2020.

Og så bærer boligbyggeriet på en sjov og anderledes fortælling: Under udgravningerne stødte man nemlig på et skibsvrag fra 1500-tallet. Et skib, som oprindeligt har været 16 meter langt og 7 meter bredt. Det gav en lettere revideret arbejdsplan, så der både kunne bygges og graves på én og samme tid.

Fibergips speeder processen op
Indersiden af Skibets vægge har man valgt at beklæde med fermacell-fibergips. Omtrent 15.000 kvm af den særlige gips har sikret, at byggeriet kunne komme tidligt i gang:

- Det var naturligvis vigtigt for bygherre, at byggeriet kunne komme så hurtigt i gang som muligt. Her er vores fibergips ideel sammenlignet med traditionel gips. Det skyldes blandt andet materialets evne til at modstå fugtbelastninger og det faktum, at fibergipsen blev skåret til på forhånd, fortæller vores konsulent Carsten Laugesen.

- Vi leverede pladerne på mål tilbage i januar, så de udførende på byggepladsen sparede tid. De behøvede ikke at tænke over udskæringerne, men kunne bare koncentrere sig om at montere pladerne.

Ét lag fibergips
Vores fibergips monteres i ét lag og har en tykkelse på 12,5 mm. Det betyder, at løsningen i ophæng 30 cm fra væggen kan bære op til 30 kg uden plugs og 50 kg med plugs.

- Med vores fibergipsplader får man alle fordelene ved lette vægge uden at gå på kompromis med styrken. Materialet er ganske modstandsdygtigt og kan altså holde til lidt af hvert. Det er vigtigt til et boligbyggeri som Skibet, afslutter Carsten Laugesen.Fotos: Ursula Bach fra PensionDanmark

×