Brug for support?

Fibergips med papirfibre sikrer et godt arbejdsmiljø

Fibergips med papirfibre sikrer et godt arbejdsmiljø

24-10-2017
Hos fermacell har vi igennem mere end 50 år udviklet plader armeret med papirfibre til indendørs brug – det vi i dag kalder fibergips. fermacell tilbyder et enestående og mere robust alternativ til gipskarton, idet gips-papirmassen i fermacell-plader presses hårdt sammen for at få luft og overskydende vand ud af pladerne.

I fermacell anvender vi ikke karton i overfladen af vores byggeplader, i stedet satser vi på papirfibre, der blandes med gips og danner en homogen plade med ensartet styrke hele vejen igennem.

Fermacell-pladen får altså ikke sin styrke fra et svøb af karton, men fra papirfibrene i selve gipsmassen. Det giver en helt unik styrke, der blandt andet betyder, at vi i modsætning til andre produkter på markedet kan tilbyde 20 års brudgaranti.

Fraværet af kartonsvøb betyder, at med fermacell er der betydelig mindre risiko for skimmel ved fugtpåvirkning. Det er blandt andet derfor, at fermacell er et sundere alternativ som byggemateriale.

Når du arbejder med fermacell

Du bør selvfølgelig altid vælge det arbejdsredskab, der er mest hensigtsmæssigt for det, du arbejder med. Det gælder også, når du arbejder med fermacell-plader.

Når du bruger hobbykniv

Selvom fermacell er mere robust end almindelig gipskarton, kan du sagtens arbejde med en hobbykniv, når du skal tilpasse pladerne. Som altid gælder, når du har en kniv på byggepladsen, skal du være opmærksom på snitskader.

Ligesom ved gipskarton-plader kan man sagtens ridse og knække fermacell-plader over en kant. Det fremgår tydeligt i denne video

Når du bruger dyksav

Et arbejdsmiljømæssigt bedre alternativ er at vælge at bruge dyksav, når du arbejder med pladerne – i så fald anbefaler vi, at du bruger en dyksav med sug på.

Det giver betydeligt mindre risiko for snitskader og ved den rette opstilling giver det også langt mindre slid på kroppen og især skuldrene sammenlignet med rids-og-knæk-metoden.

Med støvsugeranordningen er der desuden fuld kontrol på støvet i indeluften på arbejdspladsen. I forhold til arbejdshastigheden er der desuden den fordel, at man med en dyksav kan tilskære flere plader på én gang i samme arbejdsgang.

Lettere løft med fermacell

Fermacell fås også i mindre pladestørrelser end du måske plejer - faktisk fås de helt ned i 900x1200mm, og det er en fordel for dig, når du arbejder på steder med trang plads.

Samtidig sikrer det, at du kan løfte de små plader alene, da de ikke er så tunge – med andre ord behøver man ikke to mand til at løfte, når man går ned i de mindre pladestørrelser, da de kun vejer 15,0 kg/m2 ved 12,5mm tykkelse.

På større projekter laver vi også specialmål. Det har lettet arbejdsprocessen betydeligt på flere byggerier, fordi det optimerer arbejdsprocessen. Det har positiv betydning for både ergonomien og arbejdsmiljøet – dertil er det en gevinst for miljøet, fordi det betyder færre tilskæringer og dermed endnu mindre spild.

×