Brug for support?

Fibergips vinder kvadratmeter i Ballonparken

Fibergips vinder kvadratmeter i Ballonparken

11-02-2019
Et gammelt, nedslidt hus i Ballonparken på Islands Brygge, som indtil for nylig blev brugt til lager og øvelokale, er under fuld forvandling til igen at blive en funktionel beboelsesejendom. Fibergips fra fermacell giver flere kvadratmeter til det røde træhus, som er en del af et helt særligt projekt, et spektakulært kulturmiljø og en speciel historie.

I 1872 blev Islands Brygges ældste bebyggelse anlagt på det, vi i dag kalder Artillerivej. Ballonparken, hedder boligområdet, som i sin tid bestod af barakker til indkvartering af artillerisoldater, der var under uddannelse.

I 1917 byggede man en ballonhangar, som stadig står den dag i dag og er den eneste af sin salgs i Europa. Hangaren bærer vidnesbyrd om en særlig epoke i militærhistorien og spiller en væsentlig rolle for det helt særlige kulturmiljø, den er en del af. Den bruges nu som rideskole og er omgivet af de fineste, røde træhuse, som siden 1970’erne har været beboet og er en del af lejerforeningen Ballonparken.

Et af de første huse, man møder, har dog længe stået ubeboet hen og er blevet brugt til blandt andet lager og øvelokale. Men det ændrer sig nu med en omfattende renovering, som igen skal gøre det 70 kvm store hus beboeligt som to separate lejemål.

Fuld udnyttelse af få kvadratmeter
Renoveringen er en del af et projekt, som både arkitekter, arkitektstuderende og beboere i Ballonparken arbejder med på frivillig basis:

- Det er et meget interessant projekt, som vi har været i gang med siden sommeren 2017. Vi regner med, at huset står færdigt og igen er klar til beboelse i løbet af foråret 2019. Det er ikke så stort, så det handler virkelig om at optimere kvadratmeterne fuldt ud, fortæller Beata Hemer, som er arkitekt og en del af projektet.

- Derfor har vi blandt andet valgt at bruge fibergips fra fermacell i ét lag, da det vinder kvadratmeter i sidste ende. Samtidig er det en fordel, at gipsen har så høj en bæreevne, at man kan hænge ting op direkte på væggen, fortsætter hun.

Huset består desuden af trækonstruktioner i genbrugsmateriale samt specialdesignede vinduer og døre. Når huset står færdigt senere på året, vil renoveringen lede tankerne tilbage på den originale arkitektur, men med alle krav til moderne byggerier overholdt.

×