Brug for support?

Materialevalg øger omsætning på hotel

Materialevalg øger omsætning på hotel

12-12-2017
Hotelbyggeriet boomer i disse år, og det smitter af på hele byggebranchen. Hotelbyggeri stiller høje krav til kvalitet i materialerne, som skal kunne modstå slid fra de tusindvis af gennemrejsende.
Robusthed, pladsbesparelser og effektive byggeprocesser har præget byggeriet af det nye Cabinn Apartments i Ørestaden. I disse uger bliver der lagt sidste hånd på byggeriet.

Der er gang i hotelbyggeriet omkring de større byer, og hotellerne tegner sig for en stor del af det samlede erhvervsbyggeri. Et af de nye hoteller i Hovedstaden er Cabinn Apartments, der åbnede i Ørestaden tidligere i år og som i disse uger bliver lagt sidste hånd på.

Byggeriet har stillet høje krav til solide og holdbare materialer, der optimerer pladsen. Det er blevet løst så godt, at man på projektet har sparet kvadratmeter nok til hele to ekstra værelser per etage.

Byggematerialer, der betyder højere omsætning
Det forklarer Nicolai Dahlin fra ND Construction, som har stået for de indvendige skillevægge i det nye byggeri i Ørestaden:

”Når vi anvender de mere solide og robuste fibergipsvægge, skal vi ikke bruge så mange lag som ved gipskarton. Det betyder selvsagt store pladsbesparelser, og i sidste ende er det til stor fordel for hoteldriften, for de sparer mange kvadratmeter totalt set,” siger Nicolai Dahlin.

Med fibergips sparer Cabinn op til 100 mm pr. værelse. Og med et stort hotel som Cabinn Apartments, der rummer hele 1.200 værelser, vinder man så mange kvadratmeter, at det for hotellet betyder plads til flere gæster og dermed højere omsætning. For den udførende betyder det en hurtigere byggeproces.

Sparer tid i byggeprocessen
”Generelt sparer vi tid i byggeprocessen med fermacells fibergips: Vi kan gå i gang med at etablere skillevægge tidligere i forløbet, for fibergipsen er ikke så sårbar over for den fugt og regn, det udsætte for, når bygningen ikke er helt lukket endnu. Derudover sparer vi tid, fordi vi kører færre lag,” siger Nicolai Dahlin, der leverer til flere hotelbyggerier i Hovedstaden, hvor antallet af hotelværelser over de næste fem år vil vokse voldsomt.

Styrke afgør pladevalg
Byggeprocessen optimeres også for de efterfølgende fag, som sætter inventar op i hotellets værelser:

”fermacell er slag- og skruefast, og det betyder at man kan montere direkte i pladen uden at bruge rawl plugs – derfor går det hurtigere i den del af processen også,” siger Nicolai Dahlin og fortsætter:

”Udover at det er mere effektivt for os at arbejde med, så får man en rigtig væg, der er solid, slagfast og robust nok til at leve op til lydkravene om max 55 db.” slutter Nicolai Dahlin med henvisning til, at lyd er en vigtig faktor på et hotel, så man ikke kan høre gæsten inde på naboværelset.

Nicolai Dahlin kan se ind i flere hotelbyggerier i 2018, hvor fermacells fibergips kommer til at optimere byggeprocesser og kvadratmeter: Det gælder fx det stort anlagte Cabinn Hotel på Kalvebod Brygge i København i forbindelse med byggeriet af det nye IKEA.

×