Brug for support?

Netværkstur afføder innovative samarbejder med fremtidsperspektiv

Netværkstur afføder innovative samarbejder med fremtidsperspektiv

Igen i år deltog vi på Tech2Techs inspirations- og netværkstur for landets førende tegnestuer og leverandører, og denne gang gik turen til Mexico. Ligesom sidste år blev grunden også denne gang lagt til fremtidige projekter og samarbejder med arkitekter og andre producenter.

En gang om året arrangerer netværksorganisationen Tech2Tech en uges inspirationstur, hvor en lang række af Danmarks førende tegnestuer og byggematerialeleverandører tilbringer en uge sammen med at netværke samt idéudveksle til nye samarbejder og kommende projekter. Igen i år var Fermacell blandt deltagerne.

Udvider horisonten
Årets destination var Mexico, og ud over en lang række faglige aktiviteter bød det tæt pakkede ugeprogram desuden på kulturelle aktiviteter om mexicansk arkitektur og kunst. Valget af netop Mexico skyldtes ikke mindst landets fremadstormende arkitekturscene, som lokalt kaldes Me-Mo (en forkortelse for ”Mexican-Moment”), hvor navne som Tatiana Bilbao, Isaac Broid m.fl. i de senere år har givet international genlyd. På turen fik deltagerne bl.a. lejlighed til at møde de mexicanske arkitekter på symposiet ”Sustainable Metropolises Through Green Urbanization”.

Derudover rummer Mexico et stort antal UNESCO World Heritage Sites, som bl.a. omfatter oldtidens Maya-bygningsværker, ligesom et besøg i landets helt store arkitekturikon Luis Barragáns (1902-1988) hus og studio, der integrerer Le Corbusiers modernisme med traditionelle mexicanske træk, var blandt turens inspirerende højdepunkter.

- Men ligeså vigtigt som det faglige indhold er det sociale og dét at få nogle gode oplevelser sammen, som ikke kun vedrører arbejdet. Inspirationsturen er derfor en kærkommen lejlighed til at blive klogere på, hvad der sker i branchen i den nærmeste fremtid og uden for det daglige netværk, fortæller Fermacells projektrådgiver Peder Hauch.

Skaber bedre muligheder for projekterende
Desuden fik deltagerne rig lejlighed til at diskutere mulighederne for nye tværgående samarbejder og projekter. Her er Fermacell både i Danmark og internationalt med helt fremme i førerfeltet på de store projekter.

Som et af de seneste eksempler har Fermacell således bidraget med teknisk rådgivning og skræddersyede løsninger til Sydhavnsskolen i København, der er tegnet af JJW Arkitekter og opført i samarbejde med Keinicke & Overgaard Arkitekter, Niras, Peter Holst Henckel og PK3 Landskabsarkitekter.

- Det handler grundlæggende om at udnytte de synergipotentialer, der ligger i, at vi som leverandører går sammen om at skræddersy vores løsninger, så projekterende og rådgivere får en enklere og mere effektiv arbejdsproces, men også får bedre muligheder for at honorere kravene og styrke kvaliteten i byggeriet. Derfor glæder vi os allerede til næste års tur, understreger Peder Hauch.

×