Brug for support?

Pressemeddelelse - Fermacell-chef vil sende papvægge på pension

Pressemeddelelse - Fermacell-chef vil sende papvægge på pension

31-01-2017
Lette skillevægge, som byggeriet har kendt dem i et halvt århundrede, lever ikke op til nutidens krav om blandt andet slagfasthed og lyddæmpning. Der er brug for et markant løft i kvalitetskravene, og løsningen er bedre materialer. Det mener direktøren for fibergipsproducenten fermacell.

Lette indvendige vægge kan med stor fordel opbygges af stærke fibergipsplader med ensartet kvalitet hele vejen igennem i stedet for de traditionelle gipsplader, som har været det fremherskende materialevalg, siden lette vægkonstruktioner vandt indpas i byggeriet i 1960’erne. Bedre materialer vil give private og offentlige bygherrer og almindelige boligejere det, de med rette kan forvente af en væg. Det vil sige en robust bygningsdel, der kan klare dagligdags udfordringer som slag og stød uden at gå i stykker og kan bruges til at hænge tunge ting op på. Sådan lyder budskabet fra Niels-Jørgen Pallesen, markedsdirektør for Nordeuropa hos den tyske fibergipspladeproducent fermacell.

fermacells fibergipsplade er allerede i stærk vækst på det professionelle marked, men Niels-Jørgen Pallesen vil erobre yderligere markedsandele og have fat i også de almindelige boligejere. Det skal ske med et fremstød, som fokuserer på at informere bygherrer og boligejere om de mange reelle fordele, der er ved at anvende fibergipsplader.

- En væg må ikke være noget, du lægger mærke til. Dens egentlige eksistensgrundlag er at være en ”usynlig” ramme for dit liv. Svag modstandskraft mod slag og stød og ringe støjdæmpning nedbryder det grundlag. Derfor bryder det, jeg vil kalde en papvæg, med al sund fornuft, siger Niels-Jørgen Pallesen

Ifølge Niels-Jørgen Pallesen er det kvaliteter som høj slag- og skruefasthed, der har givet fermacell vind i sejlene hos især byggeriets rådgivere og på det professionelle marked. Samtidig er det et godt argument, at fermacell gør det muligt at bygge stærkere og mere kompakte skillevægge med lyddæmpende egenskaber, som ville kræve betydeligt tykkere konstruktioner med flere pladelag, hvis der blev anvendt traditionelle gipsplader.

Hver tredje byggeplade fra fermacell i fremtiden

Niels-Jørgen Pallesen forudser, at der står fermacell på hver tredje byggeplade til lette skillevægge om få år. Hvis det skal blive til virkelighed, skal flere almindelige boligejere overbevises om fordelene ved fermacell.

- Vi er oppe imod, at mange private boligejere forbinder lette skillevægge med dårligt byggeri og ringe brugsværdi. De kender alle svaghederne, for eksempel at man kan høre alt, hvad der bliver sagt på den anden side af væggen, besværet med at hænge ting op og den skrøbelige overflade, der alt for let får trykmærker og skrammer. Desværre skelner de fleste ikke mellem traditionelle papvægge og de langt stærkere fibergipsvægge. Det er den opfattelse, vi skal ud at ændre, og det kommer ikke til at ske fra den ene dag til den anden, siger Niels-Jørgen Pallesen.

Alligevel mener han, at der er grund til optimisme, ikke mindst på grund af en generelt stigende kvalitetsbevidsthed hos forbrugerne og positive tilbagemeldinger om fermacell fra både de professionelle og de, der bor i et byggeri med fermacell.

- Der er en mindre og mindre accept af produkter, der ikke opfylder det behov, de egentlig er tænkt til. Det giver selvfølgelig blod på tanden til mere vækst, siger Niels-Jørgen Pallesen.

fermacell-direktøren erklærer sig klar til det, han kalder et opgør med vanetænkning i den del af byggebranchen, der fortsat bygger lette skillevægge med traditionelle gipsplader.

- Den danske byggesektor er generelt meget kvalitetsbevidst, men det er som om lette skillevægge er en undtagelse, hvor man har vænnet sig til en lav standard. Det er ærgerligt, for det resulterer i løsninger, der er dårligere og mindre holdbare, end de burde være, siger Niels-Jørgen Pallesen.

×