Brug for support?

Pressemeddelelse - fermacell vil lære malere at spartle

Pressemeddelelse - fermacell vil lære malere at spartle

24-01-2017
Maleren har en vigtig rolle i forhold til at sikre stærke konstruktioner ved nogle af fibergipspladeproducenten fermacells løsninger til lette skillevægge. Det vil fermacell fortælle mere om på årets udgave af Nyborg Stævnet.

Når fermacell for femte gang er med på den danske malerbranches årlige højdepunkt, Nyborg Stævnet i næste uge, er det led i en målrettet indsats for at uddanne malerne i den korrekte teknik ved spartelkantsamlinger af fermacell-vægge. Korrekt teknik og de rigtige materialer er en forudsætning for at opbygge fuld styrke i den samlede fibergipsvæg, forklarer Jesper Isø-Nielsen. Han er teknisk rådgiver hos fermacell og koordinerer fibergipspladeproducentens aktiviteter på Nyborg Stævnet.

- Selvfølgelig kan enhver maler spartle, men når der bygges skillevægge med fermacell Fibergipsplader skal malerne faktisk i nogle tilfælde bidrage til selve pladesamlingens konstruktive styrke og ikke blot dække den samling, tømreren allerede har lavet. Det kræver lidt mere grundlæggende viden, siger Jesper Isø-Nielsen.

Stor interesse fra malere

Han glæder sig over, at der gennem de år, fermacell har været med, har været stor interesse for viden om produkterne fra malernes side.

- Vi er glade for, at både erfarne og unge malere engagerer sig i, hvordan de bedst arbejder med vores produkt og over, at de gerne vil diskutere materialer og metoder. Vi glæder os til at høre om malernes udfordringer i forbindelse med fermacell, for vi har de løsninger, der kan hjælpe dem til at opnå perfekte resultater, siger Jesper Isø-Nielsen.

Selvom fermacell har vundet stærkt frem i den danske byggesektor gennem især de seneste syv-otte år, er ikke alle malere endnu fuldt fortrolige med den solide byggeplade, som har samme høje og ensartede styrke hele vejen igennem. Derfor er den ikke er beklædt med papir, sådan som traditionelle gipsplader.

Ifølge Jesper Isø-Nielsen er en af fermacells udfordringer at sikre, at malerne er opmærksomme på betydningen af at bruge producentens egen spartelmasse ved spartelkantsamlinger.

- Nogle tror desværre, at vi anbefaler vores egen spartelmasse for at sælge mere. Det gør vi ikke, for vi lever af at sælge fibergipsplader. Grunden, til at man skal bruge fermacell-spartelmasse ved spartelkantsamlinger, er, at den indeholder mere lim og et stærkere fillermateriale. Det er nødvendigt, fordi etlagsprincippet betyder, at der er et styrkemæssigt krav til den spartelmasse, der lægges ned i spartelsporet, forklarer Jesper Isø-Nielsen.

Har nyt produkt med

Alt det ser fermacells tekniske rådgiver og hans kollegaer frem til at fortælle interesserede malere mere om på Nyborg Stævnet. Derudover vil fermacell-folkene benytte lejligheden til at vise et helt nyt produkt, akustikpladen fermacell ACOUSTIC.

Ud over lydforbedrende egenskaber har fermacell ACOUSTIC et designmæssigt element i form af langsgående slidser. Den leveres indtil videre med spartelkant på fire sider til fast montering, men kommer senere også til nedhængt beklædning i forbindelse med et skinnesystem. fermacell ACOUSTIC er aktuelt på vej i handlen er er allerede solgt til flere af de kendte husbygger-virksomheder.

For yderligere information, kontakt:
Jesper Isø-Nielsen, teknisk rådgiver, fermacell | T: +45 4049 1209 | jesper.iso@xella.com

×