Brug for support?

fermacell fibergips

Sådan skaber du sundt indeklima fra første dag

02-06-2020
Et sundt og behageligt indeklima afhænger af mange faktorer – ikke mindst dine byggematerialer. Her handler det blandt andet om at minimere risikoen for afgasning af skadelige stoffer, når brugerne indtager lokalerne. Når du anvender fermacell® fibergips, er det med til at sikre et tørt og ensartet indeklima, lige fra første dag brugerne rykker ind:
- Der er ingen procesudtørring eller afgasning forbundet med fibergipskonstruktioner, og de bidrager derfor til et sundt indeklima uden fugtgener, forklarer teknisk rådgiver Søren Dyhm fra James Hardie Danmark.

Stærke og brandsikre vægge med kun ét lag
Pladerne produceres udelukkende på basis af de naturlige materialer genbrugspapir, gips og vand og uden brug af lim, og indeklimagevinsten kommer oven i en række andre fordele.
Det gælder først og fremmest tidsbesparelsen, idet du kun behøver ét lag for at leve op til gældende brandkrav. Samtidig opnår du et stærkere og bedre resultat sammenlignet med en traditionel tolagsløsning.

- Der skal to lag på, hvis du bruger almindelig gips. Alligevel bliver væggen ikke lige så stærk som en væg opbygget med fermacell® fibergips, forklarer tømrer Mads Hedelung fra entreprenørfirmaet J.A. Laursen A/S, der foretrækker at bygge lette vægge med fermacell® fibergips.   

Pladerne fastgøres med skudmontage i et enkelt lag og udmærker sig især ved deres høje styrke sammenlignet med almindelige gipsplader. Det gør, at væggene bedre kan tackle stød, slag og andre ’knubs’, som hverdagen i fx en daginstitution eller skole kan udsætte dem for. Pladerne har således 20 års brudgaranti.

Læs mere om dine fordele ved at bygge med fermacell® fibergips:
https://www.fermacell.dk/dk/vaegsystemer
 
×