Brug for support?

Vi gav ét af Danmarks største hoteller flere kvadratmeter

Vi gav ét af Danmarks største hoteller flere kvadratmeter

25-03-2019
Det nye hotel Scandic Kødbyen er med sine 370 værelser, 4.000 kvadratmeter og et budget på 600 mio. kr. et af de største hoteller i Danmark. Vores fibergipsplader var med til at gøre brugsarealet af det stilfulde hotel endnu større.

Scandic Kødbyen på Vesterbro i København, der stod færdigt medio 2018, er en vigtig brik i den sociale og arkitektoniske opgradering af Skelbækgade – en gade, der i årtier er blevet associeret med Vesterbros arbejderklasse og den udbredte gadeprostitution.
En hvidpudset facade med store, vandrette vinduesåbninger giver bygningen et modernistisk og stilfuldt udtryk, men hotellet er stadig designet med respekt for sin rå placering og imødekommer og bidrager til Kødbyens restauranter, barer og rummelige miljø.
Det er Danielsen Architecture, der sammen med Halmtorvet 29 A/S, Tetris A/S og Niras A/S har projektudviklet arealet. Under opførelsen valgte totalentreprenør Einar Kornerup at bruge vores fibergipsplader. Det har både givet et større brugsareal til hotelgæsterne og en hurtigere og mere effektiv byggeproces.

Bedre byggeproces og resultat
Arkitekt Stig Billing fra Danielsen Architecture nævner bl.a., at vores fibergipsplader har den fordel, at de har kunnet give det færdige hotel et større brugsareal:
- Ved at projektere de indvendige vægge med fermacells fibergipsplader kan man nøjes med kun at montere ét lag plader på hver side af hver skillevæg i modsætning til almindelige gipsplader, hvor man skal montere to lag. Det kan give smallere vægge, hvis lyd- og brandkravene samtidig er opfyldt – og dermed flere brugs-kvadratmeter og større rum.
Stig Billing hæfter sig desuden ved, at fibergipspladerne også kan bidrage til en hurtigere og mere effektiv byggeproces:
- Med fibergipspladerne kan arbejdstiden minimeres for opførelse af råhuset – igen fordi det er hurtigere kun at montere ét lag på hver side af en skillevæg end to. Samtidig er pladerne ekstra modstandsdygtige og derfor mere resistente end almindelige gipsplader over for regn og fugt, som er elementer, der ofte problematiserer opførelsen af et råhus.

Ideel løsning til hotelbyggeri
Jens Norddal, fermacells markedsdirektør i Danmark, lægger vægt på, at fibergipsplader og hotelbyggeri er et særdeles godt match:
- Scandic Kødbyen er et godt eksempel på de mange åbenlyse fordele, fibergipsplader har – især i forbindelse med hotelbyggeri, som vi ofte har leveret til. Uden at gå på kompromis med brand- og lydisolationskrav sikrer de bl.a. hurtigere montage og mulighed for smallere vægge, hvilket igen giver reelt større rum til benyttelse for gæsterne.
Cabinn Hotel på Kalvebod Brygge i København og det nyrenoverede Hotel Herman K i indre København er blandt de andre hoteller, vi har leveret fibergipsplader til.

×